Need Help With '79 KE100 - Kawasaki Motorcycle Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 02-11-2011, 01:03 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Bike stalls when warm

Hi, just bought an old '79 KE100 for cheap, and it runs very well for an old bike with no issues until about 15 minutes into the drive. While cruising the engine starts to stutter and get jerky then it stalls out. It will not start, as if there is no spark, until you let it rest for about 10-15 minutes. Now, I heard it is most likely the ignition coil that supplies the spark, that has gone bad and fails when it is hot. Any Ideas? What parts of the bike (electrically) are regulated by the voltage regulator? Is it possible the voltage regulator is bad maybe, and that ruined the coil with too many volts, or is the ignition coil supplied with electricity straight from the flywheel. (Sorry I haven't really pulled it apart, and I don't have a wiring diagram. It's just that these parts are so darn expensive to get for these, unfortunately it seems people jack up the prices. I would think they would be cheaper because many parts are interchangeable spanning three different decades! Kind of a shame, really. Thanks!
duffybduffy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-05-2011, 03:03 PM
Member
BTK Beginner
 
Jednlulu's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Carey, OH
Posts: 41
Re: Need Help With '79 KE100

I don't have a manual in front of me but, the Haynes manual I do have offers a great diagnosis for the coil. Mine was bad and I was able to find one in UK for $27 including shipping. Now, I will say, it didn't mount up directly, I had to make a small bracket to attach to the frame but, was well worth the $50~100 savings I had not purchasing one locally. Good luck.
Jednlulu is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-20-2016, 01:10 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
Cool

Mine did something similar to that last summer, we did a good cleaning in the carburetor. It runs fine now.
JaKEBrake79 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome