Kawasaki Motorcycle Forums banner

701 - 719 of 719 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Jrossix I am guessing you got it fixed when mine did the same thing I had to pull the starter switch apart the contacts had gotten corroded from not being in a garage for 4 years
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
I'm still having problems I rwired the bike and I'm doing the coil mod with the relay yet I'm still no start I wasn't getting any spark also the bike sounds like its struggling to start when I press the ignition and I get one ,2 huffs and then I have to release the button and try again again Idk what else to do.I'm almost ready to take it to temple city motorsports. and I don't want to do that.I am going to make it work.I won't give up.look I've been getting my confidence steam rolled and the old lady is fed up my 95 Vulcan 88 a9 model uses the resistor in lockout switch but that's all gone...I'm doing bare minimum.red wire from battery to 30 amp fuse to on/off switch to RR single red wire from back to front and back to tailight everything is getting its own ground. I'm not using the junction box,could that be a problem?**** dude...first I got a virago which in the end I chopped to shreds cuz I was at wits end,this is the biggest bike I've ever owned and is the coolest bike I've had and seen,please anybody what am I missing why can't I get this bike to start? please please please anybody guide me to the right path ,since October I've been spending everyday researching reading googling wiring rewiring multi metering and still losing....**** it ...idk
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
I'm still having problems I rwired the bike and I'm doing the coil mod with the relay yet I'm still no start I wasn't getting any spark also the bike sounds like its struggling to start when I press the ignition and I get one ,2 huffs and then I have to release the button and try again again Idk what else to do.I'm almost ready to take it to temple city motorsports. and I don't want to do that.I am going to make it work.I won't give up.look I've been getting my confidence steam rolled and the old lady is fed up my 95 Vulcan 88 a9 model uses the resistor in lockout switch but that's all gone...I'm doing bare minimum.red wire from battery to 30 amp fuse to on/off switch to RR single red wire from back to front and back to tailight everything is getting its own ground. I'm not using the junction box,could that be a problem?**** dude...first I got a virago which in the end I chopped to shreds cuz I was at wits end,this is the biggest bike I've ever owned and is the coolest bike I've had and seen,please anybody what am I missing why can't I get this bike to start? please please please anybody guide me to the right path ,since October I've been spending everyday researching reading googling wiring rewiring multi metering and still losing....**** it ...idk
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
pyrochickk,

You didn't mention if your 97 Vulcan is a VN1500A-C model, which is the 88, or a Vulcan Classic. If it's the VN1500A-C 88 model, then there are no heel/toe shifter option for it.
I was looking for the same for my 99 model 88 and this what I found out after my research. Now if you happen to have a 1500D, then you should be able to find the parts in a cycle junkyard or maybe on ebay.

Good Roads,
Jim
 

·
Registered
Joined
·
4,807 Posts
I'm still having problems I rwired the bike and I'm doing the coil mod with the relay yet I'm still no start I wasn't getting any spark also the bike sounds like its struggling to start when I press the ignition and I get one ,2 huffs and then I have to release the button and try again again Idk what else to do.I'm almost ready to take it to temple city motorsports. and I don't want to do that.I am going to make it work.I won't give up.look I've been getting my confidence steam rolled and the old lady is fed up my 95 Vulcan 88 a9 model uses the resistor in lockout switch but that's all gone...I'm doing bare minimum.red wire from battery to 30 amp fuse to on/off switch to RR single red wire from back to front and back to tailight everything is getting its own ground. I'm not using the junction box,could that be a problem?**** dude...first I got a virago which in the end I chopped to shreds cuz I was at wits end,this is the biggest bike I've ever owned and is the coolest bike I've had and seen,please anybody what am I missing why can't I get this bike to start? please please please anybody guide me to the right path ,since October I've been spending everyday researching reading googling wiring rewiring multi metering and still losing....**** it ...idk
If you could post a fresh story including history, mileage, work done in the Cruiser section and not under 1500/1600/2000 heading, I might be able to help.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
2005 Vulcan 1500 Classic Fi problems

Ok so I burned out my starter relay (it got water inside somehow) but the replacement keeps blowing its fuse. Oh and the bike is not getting spark. I know enough to get into trouble so I am searching for answers before just diving in. Any help would be great. Thank you all in advance.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Hey all, I am looking to pick up a 2006 kawasaki Vulcan Classic LT (VN2000F). I am trying to find what the range is and fuel economy for highway riding on average. I am also interested in hearing what kind of glass (octane level) do you use?

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Can anyone point me to some explanation of what a "california custom" vulcan 1500 is? I have googled it but can't find any details. Is this a specific trim package for a classic series?
 

·
Registered
Joined
·
995 Posts
Can anyone point me to some explanation of what a "california custom" vulcan 1500 is? I have googled it but can't find any details. Is this a specific trim package for a classic series?

I think that's someones idea of their own work..............I don't believe Ma Kaw ever made a specific model called a "California Special".
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
You know your name calling is just you acknowledging and finding characteristics in others that actually exist in you sir so thank you for your insight and if you have any further brilliant ideas and suggestions go ahead and post em up your ass thank you and have a nice day!

Sent from my N817 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Putting 12" ape hangers w/ 2" risers or should I do 14"w/2" risers? Which risers will work with my triple tree,as in fit the holes and whatever else it would take: bolts and such? Can I use HD, or another off a honda VTX or something? Looking for risers with the solid clamp on top.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I have a 2005 1600 nomad purchased for 5,000 Canadian had 23000 km best bike I ever owned changed the rear dif out changed both tires and have 30,000 km now great bike up here people that have owned them say just change the oil regular and this bike will be good to you for 75,000 plus klm


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
In search of some advice, I have a 90 vulcan 1500. What I'm wondering is how or what can I do to reduce the chance of burning my left leg on the exhaust pipe that is vertical on that side. I have heat wrap and a shield but still is burning leg. Wondering I'd a smaller pipe would work
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I have a 2005 1500 valcan nomad which I converted the air intake to the caddmann conversion I left all the air pumps in place you only hear them when it is cold when warmed up the bike sounds awesome


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Horse power don't mean squat when you are talking about a big v twin what is important is the torque the bike makes


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
This Sticky is for specific questions, concerns and feedback pertaining to the the Vulcan 1500, 1600 and 2000 Models.
I'm working on a friend's 99 Vulcan 1500 and I can't get it to go above 75 bike runs good until I get in to 4th then it is b gutless I've never worked on a vtwin before. Any advice would help. I Cleaned the carb, changed the plugs. And changed the clutch fluid . my only guess now is maybe the floats need adjusted.
 
701 - 719 of 719 Posts
Top