Kawasaki Motorcycle Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey everbody, I just picked up a 1985 zl900 which I have not been riding too often (no licence yet) and over the past 100K it has been a bit of a disapointment. The power seems to drop a lot, at 5000 rpm it's like it goes from a four cylinder to a sewing machine. I'll pull in the clutch, rev the p*ss out of it for about 3-4 seconds and it's ok for a while. What could it be - plugs, gas line, carb?? Any ideas??? It seems to be happening more and more, but remains an intermitant problem. Otherwise, this bike, my 1st Kawa, kicks *ss. Also, does anybody have information or any ideas about the torque or horse power of this particular bike? Is it really as big and as powerful as it feels? Thanks for any input.
 

·
Motorcycle Momma
Joined
·
839 Posts
2nd Gear,

Welcome to the forum. Could be a number of things...Sounds like it may be the carbs and or the fuel system.. I don't know if you are mechanical. Get the carbs checked out with the mechanic you can trust.

My 750 Spectre was only running about %80 percent until they adjusted the fuel mixture. Didn't know how to do this. It ran like a scared rabbit :mrgreen: after that

I would also like to suggest that you go down to the Mechanics Corner and post there.

Post a pic of you and your ride!!!!! I really like the older bikes.

Again, Welcome and hope to see you up here often.

Heather
 

·
Registered
Joined
·
837 Posts
hey 2ndgear..sounds like your runnin too lean at the top end..as heather said..you need to get your carbs tuned..i think that will fix your problems...welcome to the forum
 
1 - 3 of 3 Posts
Top